بزرگنمایی:
چگونه اموات کرونایی کهگیلویه و بویراحمد غسل و کفن و دفن می شوند/ گفت و گو با عضو جهادی تغسیل اموات کرونایی
به گزارش گروه رسانه ای تابش، ستاد دانشجویی مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با یکی اعضای گروه جهادی غسل دهنده اموات کرونایی مصاحبه ای داشت که از نظر می گذرد:
لطفا بیوگرافی خودتون را شرح دهید:
سلمان باقریان متولد1372،متاهل و دارای دو فرزند در حال حاضر طلبه پایه 10حوزه علمیه ومشغول گذراندن امریه سربازی درنهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هستم.
چه شد که به فضای کفن و دفن اموات کرونایی ورود پیدا کردین؟
در استان ابتدا بحث براین بود که نیازی بر اجرای احکام نیست ولی با اصرار مسئول محترم نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی حاج اقا داستار تصمیم بر انجام این واجب کفایی کفن ،غسل ،نماز شد و خوب تلنگری شد برای سنجیدن اعیار خود و دوستان و تصمیم
گرفتیم به صورت جهادی این کار را انجام دهیم، به همراه سه تا از دوستان طلبه شامل اقایان تقوی فرجامی و جعفری داوطلب اجرای این احکام شدیم. در حوزه خانم ها نیز تعدادی از خواهران طلبه داوطلب این اجرای احکام شرعی میت شدند.
آیا تاکنون غسل میت انجام داده بودین؟
خیر
خانواده مخالفتی با حضور شما نداشتند ؟
ابتدا اطلاعی از این امر نداشتند ولی بعد اینکه مطلع شدند ما رو از خانه بیرون انداختند.«باخنده » یک شب رو در ماشین خوابیدیم واز شب های بعد به همت حاج اقای افتخاری مدیر سازمان تبلیغات اسلامی مکانی آماده شد که به همراه دوستان اقامت داشته باشیم.
از بین دوستان کفن و دفن کننده کسی به کرونا مبتلا شد؟
خدارو شکر خیر . بنده خودم مدیریت بهداشتی دوستان رو بر عهده داشتم و به شدت به پروتکل ها پایبند بودیم. .حتی در زمانی که در محل اقامت بودیم تمام وسایل جداگانه و حتی با فاصله از هم استراحت میکردیم. جا دارد تشکر کنیم از دوستان نهاد رهبری و معاونت بهداشتی که تهیه ماسک و گان و سایر وسایل بهداشتی بسیار کمک کردند.
چه خاطراتی از این دوران دارید؟
خوب ابتدا در آرامستان شرف آباد(کانکس کوچکی 2در2) که به سختی میت را به آن وارد میکردم آماده شد. چند تا از امورات شست و شو دادیم ولی از آن به بعد وقتی که دوستان غسل را میسر ندانستند ،تیمم امورات را در بیمارستان شهید جلیل یاسوج آغاز کردیم .
یاتوجه به اینکه میت به مدت تقریبا یک ساعت بدن انعطاف پذیر و گرمی دارد در هر ساعتی از شبانه روز که کسی فوت میکرد، به سرعت در عرض 10دقیقه باید خودمان را به بیمارستان میرساندیم و در آنجا با داد فریاد و گریه پرستاران و کادر درمان که به تماشا آمده بودند روبه رو می شدیم.
صحنه بسیار عجیبی بود و ما هم سعی در آرام کردن آنها بودیم.
یکی از خیرین چند کفن تهیه کرد و ما کار تیمم ، کفن و نماز اموات را انجام میدادیم.
فوتی ها بیشتر در چه بازه سنی هستند؟
اکثرا بین 60تا65 سال
چه توصیه ای بری کنترل ویروس دارید؟
در ابتدای شیوع به دلیل ناشناخته بودن ویروس ترسی در مردم وجود داشت به طور مثال کسی که پدر خود را از دست داده بود ،جرات نزدیک شدن به محل دفن را نداشت ولی الان ترسی از بابت ابتلا وجود ندارد.
در استان ما اکثرا شیوع به دلیل شب نشینی ها ،مجالس عروسی و فاتحه خوانی هاست، اگر مردم در اینگونه مجالس شرکت نکنند قطعا زنجیره انتقال متوقف خواهد شد.به طور مثال یک نفر در یک فاتحه خوانی 150نفر دیگر را مبتلا کرده بود .اگر مردم عزیز پروتکل ها را رعایت کنند، ان شاء الله این ویروس منحوس از پای در خواهد آمد.
انتهای گزارش/
خبرنگار: طیبه برزیان دبیر خبر: اردشیر کیانی